Muziek

The Slackers

Zevenmans ska-, reggae-, soul-, swing-, garagerock- en jazzorkest uit New York koppelt liefde voor The Skatalites aan brede kennis van de pophistorie, van Beatles tot Curtis Mayfield. ,,Alsof Bob Dylan op het podium staat met Lee Perry en The Upsetters'', aldus een recensie. Belangrijke man bij The Slackers is zanger/toetsenist Vic Ruggiero. Jongste ep is de anti-oorlogsverklaring International War Criminal met op de achterzijde een karikatuur van Bush die de loop van een geweer tegen zijn hoofd zet.

5 sept Melkweg, Amsterdam, 6 en 7 sept Ernesto's, Sittard.

Gaudeamus

De internationale Gaudeamus Muziekweek van 6 t/m 12 september in Amsterdam is een competitie voor jonge componisten, waarvoor de jury 17 stukken heeft geselecteerd uit 439 inzendingen uit 42 landen. De hoofdprijs is een bedrag van 4.550 euro en een opdracht voor een nieuwe compositie voor de volgende Muziekweek. Er klinkt ook muziek van de juryleden. Door verschillende ensembles en het Radio Kamerorkest wordt muziek uitgevoerd in diverse zalen.

Gaudeamus 6 t/m 12 sept. Inl 020-6947349; www.gaudeamus.nl

Duo d'Amour

Opera Trionfo brengt onder de titel Duo d'Amour twee muzikale komedies in één voorstelling: L'Île de Tulipatan van Jaques Offenbach en Die schöne Galathee van Franz von Suppé. Dirigent Paul Prenen maakte de arrangementen, regisseur David Prins bewerkte de stukken, die worden gezongen in het Frans en het Duits, maar waarin Nederlands wordt gesproken. Na de twee voorstellingen in Haarlem gaat Duo d'Amour op tournee.

Duo d'Amour: 8, 9 sept 20u30 Toneelschuur Haarlem res 023-5173910. Inl www.trionfo.nl