Ruim ervaring met afval

Bij Gevudo Afvalverwerking in Dordrecht wordt Peter Koers (50) de nieuwe directeur. Het door Gevudo ingezamelde afval wordt verbrand en de warmte die daarbij vrijkomt, wordt omgezet in stoom en electriciteit. Daarmee kunnen 25.000 huishoudens van energie worden voorzien. ,,Uniek in Nederland'', volgens Koers, die de afgelopen tien jaar projectleider afval was bij de gemeente Leiden. ,,Afval is leuk'', vindt Koers, die weg- en waterbouwkunde studeerde aan de HTS. ,,Je kunt een positieve bijdrage leveren aan de samenleving door de behandeling goed te laten verlopen.''

Het is aan anderen om te vertellen waarom juist híj gevraagd is door Gevudo, vindt Koers. Maar, zegt hij, ,,mijn goede naam en ervaring in de afvalbranche zullen daar zeker mee te maken hebben.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem