Revelation Time

De Nederlandse reggaeband Revelation Time is al sinds 1984 actief en werd vooral bekend door het nummer South Africa met Ruud Gullit als gelegenheidszanger. Na een periode van stilte op het albumfront is er Time Will Tell, een `klassiek' reggae-album dat Revelation Time in de top drie van Nederlandse reggaebands schaart naast Beef en Rude Rich & The High Notes.

Voornaamste troef is de warme, doorleefde stem van de uit Martinique afkomstige Djennah Delbe. Revolutionaire toevoegingen aan het ijzeren genre blijven uit, al is het verheugend dat het titelnummer (niet van Bob Marley), `Good vibrations' (niet van de Beach Boys) en `Come on' (niet van Chuck Berry) wel degelijk eigen nummers zijn, dus geen `foute' ver-reggae-de covers. Het doet een beetje geforceerd aan dat uitgerekend het opgewonden nummer `New generation' in twee versies op de cd staat, juist omdat Revelation Time uitblinkt in heerlijk slome, ouderwetse reggae met hier en daar een Afrikaans tintje.

Revelation Time: Time Will Tell (Concordia, distr. V2)

    • Jan Vollaard