Losbandige vrouw

In Twisted worden serieel alle mannen vermoord met wie politieagente Jessica heeft geslapen. Wie heeft het gedaan? Keurig volgens de regels strooit Twisted de toeschouwer zand in de ogen. Is het Delmarco, de nieuwe, jaloerse partner van Jessica? Hij wordt gespeeld door Andy Garcia, dus het zou kunnen. Of heeft zij het zelf gedaan, in een mengeling van alcoholische roes en drift? Haar vader was een moordenaar, dus het zou kunnen. Zo krijgt elk karakter in Twisted wel een hele of halve motivatie mee. Erg oorspronkelijk is het allemaal niet. Tenzij het gegeven dat het script door een vrouw is geschreven leidt tot een halfbakken `feministische' interpretatie: een vrouw die het doet met meerdere partners is nog steeds niet bon ton en dus moet zij als straf voor dit losbandige gedrag veel lijden en labiel zijn. Twisted is extra pijnlijk omdat de film geregisseerd werd door Philip Kaufman, die eerder wel goede films als The Right Stuff (1983), de (eerste) remake van Invasion of the Body Snatchers (1978) en The Unbearable Lightness of Being (1987) afleverde.

Twisted. Regie: Philip Kaufman. Met: Ashley Judd, Andy Garcia, Samuel L. Jackson. In: 39 bioscopen.