Ook bedienaars van het geloof maken fouten 2

Amanda Kluveld gaat in haar column `Rooms-katholieke criminaliteit' te ver. Zij hekelt terecht hetgeen in bisdom Rotterdam gebeurd zou zijn met betrekking tot het verhaal van letselschadevergoeding op een verzekeringsmaatschappij in verband met seksueel misbruik van een twaalfjarig meisje enige jaren geleden.

Haar bewering ,,de kerk stelt zich op als een bedrijf, een meedogenloos vechtend en volstrekt onethisch bedrijf met zeer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden'', is wel erg generaliserend. Hetgeen gebeurd is valt zeer te betreuren maar we mogen niet vergeten dat geloven mensenwerk is en dat ook de bedienaars van het geloof fouten kunnen maken.

De twee laatste zinnen: ,,Ik hoop op een financieel failliet van de r.k.-kerk. Het morele failliet is reeds een feit'', zijn ongenuanceerd en geven duidelijk blijk van de anti-katholieke gezindheid van deze columniste.