Minderwaardige en lafhartige kritiek 3

In haar recensie van de laatste aflevering van VPRO's `Zomergasten' (NRC Handelsblad, 30 augustus) beklaagt Wubby Luyendijk zich erover dat het programma `ontaardde' in een Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh-show.

Ze ergert zich in het bijzonder aan Hirsi Ali's uitspraak: ,,De politiek heeft geboet, maar nu moeten Hans Laroes en het journalistieke establishment af van hun blinde vlek. Die beelden moeten naar Theo van Gogh.'' Dit in verband met de Journaal-beelden die Laroes weigert af te staan voor Van Goghs speelfilm over de moord op Pim Fortuyn. Ik gun Wubby Luyendijk haar ergernissen, maar ze had zich beter kunnen afvragen of Hirsi Ali gelijk had met die uitspraak. Volgens deze lezer heeft ze dat. Door die beelden niet beschikbaar te stellen bedrijft de hoofdredacteur van het NOS-Journaal niets minder dan censuur. Fijne, integere journalist, die Laroes.

    • Heere Heeresma Jr