Ibrahimovic bijna akkoord met Juventus

De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic verruilt vrijwel zeker Ajax voor Juventus. De Amsterdamse en de Italiaanse club zijn op enkele details na akkoord, meldde Ajax-voorzitter John Jaakke vanmorgen.

De zaakwaarnemer van Ibrahimovic vliegt vandaag naar Turijn om daar de afrondende gesprekken met Juventus te voeren. De clubs hebben haast om handtekingen onder een naar verluidt vierjarig contract te krijgen, want om middernacht sluit de internationale transfermarkt in het betaald voetbal voor een aantal maanden.

Als de onderhandelingen vandaag worden afgerond, kan Juventus zijn 22-jarige aanwinst dit najaar inzetten in de Champions League. Over twee weken begint de club uit Turijn in groep E pikant genoeg met een uitwedstrijd tegen Ajax. De kans is dus groot dat Ibrahimovic woensdag 15 september in de Arena nog in actie komt.

Eerder meldde AS Roma zich bij Ajax voor de Zweedse aanvaller, maar deze Italiaanse club bood te weinig. Roma heeft nu de Egyptenaar Mido, die eerder voor Ajax speelde, van Olympique Marseille overgenomen. Rudi Völler, oud-bondscoach van Duitsland, wordt de nieuwe trainer in Rome.

Hoeveel Juventus wil betalen voor Ibrahimovic, is niet officieel bekend. In 2001 betaalde Ajax naar verluidt 19 miljoen gulden (ongeveer 9 miljoen euro) voor de spits aan de Zweedse club Malmö FF. Volgens de Italiaanse tv-zender Rai zou Juventus 19 miljoen euro voor de aanvaller betalen.

Ibrahimovic kwam de voorbije weken zowel positief als negatief in het nieuws. Hij bezondigde zich half augustus aan een paar forse overtredingen in de oefeninterland Zweden-Nederland. Daarbij blesseerde hij onder anderen zijn Nederlandse clubgenoot Rafael van der Vaart. De middenvelder van Ajax moest vervolgens vanaf de tribune toekijken hoe Ibrahimovic een schitterend doelpunt maakte tegen NAC.

Ajax heeft inmiddels ook al zo goed als zeker een opvolger voor Ibrahimovic gevonden. De landskampioen is bijna akkoord met Roda JC over de overgang van de 20-jarige Ivoriaanse spits Arouna Koné. De club uit Kerkrade stelt als voorwaarde dat de Griekse aanvaller Anastasiou voor een half jaar op huurbasis terugkeert naar Roda. ,,Zodat wij in alle rust naar een nieuwe spits kunnen uitkijken'', aldus een woordvoerder van Roda.