Hilversum gaat verder met `oud' college B en W

Hilversum gaat na ruim twee maanden onderhandelen toch verder met het oude college van Leefbaar Hilversum (LH), PvdA en CDA. Ten opzichte van het huidige demissionaire college wordt slechts één CDA-wethouder vervangen door een ander. Dat heeft formateur Jan Nagel (LH) vandaag gemeld. Tien dagen geleden dacht Nagel ook al een college te hebben geformeerd met de VVD in plaats van het CDA. Binnen de VVD-fractie ontstond echter grote onenigheid, waardoor Nagel gedwongen werd alsnog een lijmpoging met het CDA te ondernemen. Twee maanden geleden viel het college van LH, PvdA en CDA over de gouden handdruk die aan een ontslagen gemeentesecretaris was betaald. De gemeenteraad was hiervan niet op de hoogte en voelde zich misleid. Een eerdere lijmpoging liep op niets uit.