Grunberg gaat R.A.M presenteren op VPRO-televisie

De schrijver Arnon Grunberg wordt het nieuwe gezicht van het kunst- en cultuurprogramma R.A.M van de VPRO. Hij is de opvolger van het duo George van Houts en Pieter Bouwman. De nieuwe serie uitzendingen van R.A.M gaat op 3 oktober van start en de afleveringen zullen iets korter duren dan voorheen: 60 in plaats van 75 minuten.

Live-uitzendingen zijn er niet meer bij, het programma wordt tevoren opgenomen in Villa VPRO of op locatie. De gefilmde items blijven een vast onderdeel. Grunberg, die ook optreedt in tv-reclamespotjes, treedt als schrijver/presentator in de voetsporen van Joost Zwagerman, Harry Mulisch, Adriaan van Dis, Henri Knap en Godfried Bomans. Onder het peudoniem Yasha publiceert hij al enige jaren een column in de VPRO Gids. Eindredacteur David Kleijwegt zegt: ,,Zijn originele kijk op kunst- en cultuur zal zonder twijfel een aanvulling zijn voor R.A.M.''