Britse spits Rooney van Everton naar Manchester United

Manchester United heeft een principe-akkoord bereikt met de spits Wayne Rooney over zijn komst naar de club. Wanneer de 18-jarige voetballer vandaag medisch wordt goedgekeurd is zijn overgang van Everton naar Manchester een feit, aldus een bekendmaking van Manchester United. Rooney is nog herstellende van een gebroken botje in zijn voet, wat hij bij het afgelopen EK heeft opgelopen. Naar verluidt heeft Manchester United, waar ook Ruud van Nistelrooy speelt, 25 miljoen pond (38 miljoen euro) voor Rooney geboden. In de eerste vier competitiewedstrijden heeft United slechts vijf punten behaald. Gisteren bleef het tegen Everton, dat dus zonder Rooney speelde, 0-0 op Old Trafford. De achterstand van United op de rivalen Arsenal en Chelsea bedraagt intussen zeven punten.