Volleybalmannen Brazilië winnen gouden medaille

De Braziliaanse volleyballers zijn gisteren in Athene olympisch kampioen geworden. De Zuid-Amerikanen, de afgelopen paar jaren al de meest stabiele ploeg ter wereld, wonnen in de eindstrijd met 3-1 (25-15 24-26 25-20 25-22) van Italië. De Italianen moesten zich, evenals in 1996 in Atlanta – met Nederland als overwinnaar – tevreden stellen met zilver. Rusland eindigde als derde door een afgetekende 3-0-zege op de Verenigde Staten. De Braziliaanse bondscoach Bernardinho, zoals altijd bloednerveus en sterk meelevend, zag de Italianen na een desastreuze eerste set weliswaar echt in de wedstrijd komen, boven zichzelf uitstijgen konden zij niet. De Azzurri, met de oude vedette Andrea Gianni tijdens zijn vijfde Spelen in de basis, brachten degelijkheid in aanval en blokkering, maar niets extra's.