PSV blijft zwak bij vrije trap

Net als Ajax en Feyenoord heeft PSV dit weekeinde het eerste puntenverlies geleden in de eredivisie. In Breda speelde de Eindhovense club zaterdagvond met 2-2 gelijk tegen NAC. PSV deelt na drie speelronden nog steeds de koppositie; met Vitesse en beide rivalen uit Amsterdam en Rotterdam.

Drie dagen na de 5-0 thuiszege op Rode Ster Belgrado in de voorronde van de Champions League bleek de kwetsbaarheid in de defensie van PSV. Opnieuw had de laatste linie moeite met vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied. Beide doelpunten van NAC kwamen voort uit een `dood' spelmoment. In de verloren uitwedstrijd tegen Rode Ster kreeg PSV twee treffers uit vrije trappen tegen.

Trainer Hiddink weet dat het een zwak punt van zijn elftal is, al probeerde hij die angst afgelopen week te bagatelliseren. ,,We moeten dat nu niet overdreven gaan accentueren'', zei Hiddink over het `vrijetrappensyndroom' van PSV. Vlak voor rust stond NAC'er Slot geheel vrij bij een vrije trap van Diba (1-1). Vlak na rust schoot Zonneveld vanaf twintig meter raak uit een vrije trap (2-1).

PSV was in Breda snel op voorsprong gekomen. Al na een minuut maakte aanvoerder Van Bommel een prachtige openingstreffer. Hij volleerde de bal van zeker 25 meter afstand na een afgeslagen voorzet van de Koreaan Lee in een keer achter doelman Schollen (0-1). Na beide tegentreffers van NAC zorgde invaller Sibon met een kopbal voor de terechte eindstand (2-2). Daarna ging PSV vergeefs op jacht naar de winnende treffer.

FC Twente heeft zaterdagavond zijn eerste punten behaald. In Enschede won de ploeg van nieuwe hoofdtrainer Coolen met 4-1 van Heerenveen, dat onder leiding van de nieuwe coach Verbeek nog altijd op zijn eerste zege wacht. De thuisploeg speelde veel agressiever en verdiende de zege ten volle.

ADO Den Haag herstelde zich van de twee openingsnederlagen en behaalde gisteren bij RKC Waalwijk een 3-1 zege. Even verderop speelde RBC in Roosendaal met 2-2 gelijk tegen FC Groningen. De thuisploeg was door Ikedia twee keer op voorsprong gekomen. Hugo bezorgde FC Groningen vlak voor tijd de gelijkmaker.

In Nijmegen leed NEC zijn eerste puntenverlies. Landzaat en Perez bezorgden AZ een 2-0 voorsprong. In de slotminuut zorgde neo-international Denneboom voor de 1-2 eindstand. Roda JC won in Kerkrade met 2-1 van nieuwkomer De Graafschap, dat het winnende doelpunt van Cristiano betwistte omdat op het moment van scoren een speler van de Doetinchemse club geblesseerd op de grond lag.