Laura Branigan overleden

De popzangeres Laura Branigan, het bekendst met haar platina hit Gloria (1982), is donderdag op 47-jarige leeftijd in New York overleden aan een hersenziekte. Gloria, afkomstig van haar debuut album Branigan, stond 36 weken aan de top van de hitlijsten en leverde haar een nominatie op voor een Grammy Award als `beste popvocaliste', een van de vier die Branigan zou krijgen. Ze trad ook op in de films Mugsy's Girls en Backstage.

Laura Branigan maakte na Branigan nog zeven albums, waaronder Solitaire, Self Control en How Am I Supposed to Live Without You, geschreven in samenwerking met Michael Bolton. Haar songs waren ook te horen in soundtracks voor de films Flashdance en Ghostbusters. Branigan werkte ook als achtergrondzangeres bij de singer-songwriter Leonard Cohen. In 2001 trad ze met veel succes op als Janis Joplin in the off-Broadway musical Love, Janis.