Goud voor Deense handbalvrouwen

De Deense handbalsters hebben de olympische hattrick voltooid. Ze werden gisteren voor de derde opeenvolgende keer olympisch kampioen. In een bloedstollende finale werd Zuid-Korea na het nemen van strafworpen (4-2) verslagen. Doelvrouw Karin Mortensen stopte twee Zuid-Koreaanse strafworpen. In de reguliere speeltijd en in twee verlengingen van tweemaal vijf minuten konden beide landen geen afstand nemen wat uiteindelijk in 34-34 resulteerde. Mortensen vormde met Katrine Frülund de motor van de Deense ploeg. Frülund maakte vijftien treffers waaronder zeven strafworpen. Zij bracht de Deense ploeg twee keer uit verslagen positie terug door in de slotseconden de gelijkmaker te scoren. Bij de mannen werd Kroatië olympisch kampioen. De wereldkampioen won in de harde en enerverende finale met 26-24 van Duitsland. Bij rust leidden de Duitsers, Europees titelhouder, nog met 12-11.