Prostituees

Nu de Spelen op hun einde lopen, kan voorzichtig de balans worden opgemaakt. Mijn helden? De twee zwerfhonden die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat liggen te ronken nabij de ingang van metrostation Akropoli. Wat een hemels genoegen. Grootste slachtoffer van het monsterevenement? Niet de onfortuinlijke Griekse judoka die na een liefdesdrama van het balkon tuimelde en deze week overleed, nee, de hoeren van Athene zijn het beklagenswaardige kind van de rekening. Zo onthulde Athens News gisteren. Verschafte Sydney vier jaar geleden nog werk aan tienduizend (!) extra prostituees, in Athene bleven de peeshokken de afgelopen weken opvallend leeg. `Niet de minste toename in vraag', verzucht de geblondeerde hoerenmadam Dimitra Kanellopoulou in de krant. Athene telt naar schatting zevenhonderd geregistreerde dames van plezier, maar die kunnen het werk dezer dagen makkelijk aan. Het verbaast me niets. Het is in Athene domweg te warm voor vertier tussen de lakens. Maar Kanellopoulou is niet zozeer geïnteresseerd in de oorzaken als wel in de gevolgen. De strijdvaardige voorzitster van de officiële bond der Griekse prostituees vreest het ergste. Nu de vraag zelfs tijdens de Spelen niet is toegenomen, zou de overheid wel eens van de gelegenheid gebruik kunnen maken de seksindustrie verder om zeep te helpen. Hypocriet, volgens Kanellopoulou, want: `Dit beroep is ouder dan de Olympische Spelen.' Knappe jongen die dat durft te ontkennen.

    • Mark Hoogstad