Mouse On Mars:

Dat dit een van de meer toegankelijke platen van het Düsseldorfse elektronica-duo Mouse On Mars is, komt vooral doordat er flink op gezongen wordt. Toch nemen de zangpartijen van de als drummer dubbelende gast Dodo Nkishi soms merkwaardige vormen aan. Vervormd en verknipt worden ze over de stekelige, geniepig voortkruipende beats gelegd, wat een soort kubistische visie op het fenomeen popmuziek tot gevolg heeft. Toch wordt het af en toe zelfs bijna hitgevoelig en dansvloervriendelijk, zoals in het opzwepende `Wipe That Sound', terwijl de sferische, Björk-achtige zang van ene Niobe in twee nummers de boel ook aardig overzichtelijk houdt. Intussen leggen Jan St. Werner en Andi Toma uiterst interessante decors neer, die zo vol informatie en ideeën zitten dat je na afloop van de negen nummers het gevoel hebt dat je een topzwaar dubbelalbum zit te verteren. Maar het blijft speels en lichtvoetig: elektronische pop in topvorm.

Radical Connector

(Sonig, distr. Lowlands)

****

    • Jacob Haagsma