Geen kever

Helaas, bewegen doen ze nog niet, de skeletten op www.museumkennis.nl. Maar interessant zijn ze wel, de schema's van de verschillende gewervelde dieren, met vergelijkbare botten telkens in dezelfde kleur weergegeven. Hier afgebeeld: de trappelaar (eenden, zwanen e.d.).

De site is van drie Leidse wetenschapsmusea: het Rijksmuseum voor Volkenkunde, het Rijksmuseum van Oudheden en natuurhistorisch museum Naturalis. Het skelet is maar een van de vele thema's op de site. Farao's, verzamelaars, dodencultus, biotechnologie, domesticatie, enzovoorts. Maar het sympatiekst is de mogelijkheid om vragen te stellen. Op de site staat een aantal eerder gestelde vragen. `Waarom waren sommige dinosaurussen zo groot?' Antwoord: `Minder vijanden, betere temperatuurregulatie.' En natuurlijk de klassieker (met foto): `Kunt u mij vertellen welke kever dit is?' Antwoord: `Het is geen kever, maar een wants.'