Prijs voor De Jonge en Henket

De architectuurprijs van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), de BNA-kubus, gaat dit jaar naar de architecten Hubert-Jan Henket en Wessel de Jonge. Zij krijgen de onderscheiding als waardering voor de manier waarop ze met bouwkundige ingrepen architectonisch erfgoed revitaliseren. Het is voor het eerst dat de prijs aan twee architecten wordt toegekend. Volgens de jury zijn ,,elementen als intelligente toekomstgerichte oplossingen, zorgvuldigheid en vakmanschap duidelijk af te lezen aan het werk van beide laureaten''. Als voorbeelden noemt de jury de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam door Wessel de Jonge, en De Verkadefabriek in Den Bosch en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem door Hubert-Jan Henket. De winnaars nemen de prijs, die voor de 35ste keer wordt uitgereikt, op 12 november in ontvangst.