Hockeytitel gemist

De Nederlandse hockeysters hebben gisteren naast het goud gegrepen. De vrouwen waren favoriet voor de olympische titel, maar in de finale werd van het Duitse elftal met 2-1 verloren.

De Argentijnse vrouwen behaalden brons, door in de troostfinale van China te winnen.

De Nederlandse Elsbeth van Rooy-Vink werd vanochtend vijfde bij het onderdeel mountainbike. De Noorse Gunn-Rita Dahle won met grote overmacht.

Op atletiekgebied verging het de Nederlandse deelnemers gisteren niet goed. Bram Som liep een negende tijd op de 800 meter, waardoor hij net naast de finale greep. De vrouwenestafette (4 maal 100 meter) was voor de Nederlandse equipe na honderd meter afgelopen, nadat een fout bij de eerste wissel werd gemaakt. ,,Hier heb je een heel jaar keihard voor getraind. Lekker'', zei Annemarie Kramer na afloop, zonder dat ze had hoeven lopen.

De Amerikanen hebben gisteren met grote overmacht de 200 meter sprint gewonnen. Shawn Crawford won goud in een tijd van 19,79. Bernard Williams spurtte naar zilver en Justin Gatlin, olympisch kampioen op de 100 meter, pakte het brons. De luide protesten van het Griekse publiek, dat zich keerde tegen de afwezigheid van de Griekse sprintheld Kenteris, leken de Amerikanen niets te doen. Door het kabaal van de tribunes werd de start minutenlang opgehouden. Kenteris, na een dopingrel teruggetrokken van de Spelen, had genoten van de protesten. ,,Het gedrag van het publiek heeft mij enorm gesterkt'', verklaarde de sprinter gisteren.

Athene:: pagina 15 en 16