Denneboom en Boulahrouz in Oranje-selectie

Bondscoach Marco van Basten heeft twee debutanten opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Aanvaller Romano Denneboom van NEC en verdediger Khalid Boulahrouz van RKC zijn de verrassende namen in de selectie van 23 spelers die na volgend weekeinde wordt teruggebracht naar achttien voetballers. Oranje speelt vrijdag 3 september in Utrecht een oefenwedstrijd tegen Liechtenstein ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië die woensdag 8 september op het programma staat. Robin van Persie is de opvallendste afwezige in de selectie. De reserve van Arsenal is wel opgeroepen voor Jong Oranje dat dinsdag 7 september in Heerenveen tegen Jong Tsjechië speelt.

In vergelijking met de EK-selectie van oud-bondcoach Dick Advocaat telt de spelersgroep van Oranje dertien nieuwe namen. In vergelijking met de oefeninterland van vorige week tegen Zweden zijn behalve Denneboom en Boulahrouz vier nieuwe spelers opgeroepen: de PSV'ers André Ooijer en Wilfred Bouma, Feyenoorder Dirk Kuijt en Boudewijn Zenden van Middlesbrough. Phillip Cocu en Arjen Robben zijn fysiek niet fit genoeg bevonden voor een uitverkiezing. Patrick Kluivert van Newcastle United mist volgens de bondscoach speelritme. Ruud van Nistelrooy is geschorst. PSV-doelman Edwin Zoetebier zat wel in de voorselectie maar hij is afgevallen ten faveure van de keepers Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg.