Vuursteen treedt af

Karel Vuursteen treedt na nog geen jaar af als president-commissaris bij supermarktbedrijf Ahold. Hij stopt ook bij uitzendbureau Randstad. Vuursteen zegt om ,,medische redenen'' de commissariaten te beëindigen, zo laten Ahold en zijn persoonlijke woordvoerster weten.

Vuursteen behoudt wel zijn andere commissariaten. Hij houdt toezicht bij Akzo Nobel, ING, Heineken, Henkel, Electrolux en Petroplus. Hij blijft ook voorzitter van de raad van toezicht van het Wereld Natuur Fonds.

Vuursteen verving bij Ahold afgelopen najaar president-commissaris Henny de Ruiter. Hij werd onder meer gekozen, omdat hij een van de weinige commissarissen was die niet in de raad zat in de periode voor de ontdekking van de boekhoudfraude bij Ahold anderhalf jaar geleden. Tot mei volgend jaar blijft Vuursteen wel gewoon lid van de raad van commissarissen.

René Dahan is benoemd tot tijdelijk voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold, liet het concern vanochtend weten. Dahan (63) werd in juni van dit jaar commissaris bij Ahold en is voormalig bestuurder van het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil. Bij Randstad wordt Fritz Fröhlich, de voormalige financieel bestuurder van Akzo Nobel, de nieuwe president-commissaris.