Uitmarkt in Amsterdam

Het nieuwe culturele seizoen wordt vrijdagavond geopend met Traffique van Merlijn Twaalfhoven, een ruimtelijk concert van zeshonderd blazers en slagwerkers die in groepen staan opgesteld op het Museumplein. De muziek van Twaalfhoven wordt onder leiding van vele dirigenten gespeeld volgens een strak tijdschema. Zo trekt drie kwartier lang de muziek in golven over het Museumplein, flarden van melodieën zwerven rond, akkoorden echoën heen en weer, notenslierten omringen het publiek.

Op pagina 20 en 21 staat het volledige programma van de Uitmarkt tijdens de komende drie dagen. Op pagina 23 en 25 vindt u de gebruikelijke Agenda met overzichten van musea, muziek, theater en bioscopen en de voorkeuren.

Uitmarkt van 27 tot en met 29 augustus rondom het Museumplein, het Leidseplein en het Max Euweplein. Optreden Traffique: 27 augustus 19.30-20.15 uur, Museumplein Amsterdam.