Straffen Italië na omkoopschandaal

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft forse straffen uitgedeeld in een groot omkoopschandaal. De voetballer Antonio Marasco werd gisteren voor drie jaar geschorst. Doelman Generoso Rosso mag een jaar niet in actie komen. Roberto D'Avera en Maurizio Caccavalle kregen zes maanden schorsing. Stefano Bettarini, Alfredo Femiano en trainer Giuseppe Papdopoulo morgen vijf maanden het veld niet op. Daarnaast wordt Modena uit de Serie B vijf punten in mindering gebracht. AC Siena moet 37.000 euro boete betalen, Sampdoria kreeg een geldstraf van 15.000 euro. Chievo Verona werd vrijgesproken, evenals de speler Nicola Ventola en trainer Del Neri. Bij het schandaal waren 34 spelers, trainers en clubofficials en negentien clubs betrokken. Die zouden in het afgelopen jaren de uitslagen van acht duels in de drie profcompetities onder de tafel geregeld hebben.