Stijn Aerden wint Tzumprijs voor de beste zin van 2003

Schrijver Stijn Aerden heeft de Tzumprijs gewonnen voor de beste zin van 2003. In zijn roman Met de hele familie en Koen schreef hij: ,,Oom Bram was een hartstochtelijk fietser en maakte eens per jaar een busreis met de senioren van het waterleidingbedrijf, dus je kon onmogelijk beweren dat zijn blikveld beperkt was.''

Aerden ontvangt van literair tijdschrft Tzum een euro prijzengeld per woord (29 euro). Op de lijst genomineerde zinnen stonden onder meer A.F.Th. van der Heijden (,,Wie zijn medemens wat langer dan voor paring of doodslag strikt noodzakelijk is in de poppetjes van de ogen durft te kijken, zal zich erover verbazen dat het zo lang heeft moeten duren voordat het wiel een feit was.''), Rascha Peper (,,Ik ben maar een klein, onaanzienlijk wezen, niet begiftigd met veel inzicht in de gang van zaken op deze wereld, maar ik kan me niet voorstellen dat dit de bestemming is die de makers in de fabriek ons hebben toegedacht.'' Wie scheep gaat) en Willem Brakman (,,Op de smalle trap met de totaliteit van haar voor zich en zo onder handbereik dat hij zich niet meer kon inhouden legde hij de hand op haar en riep: `Weet je, ik ben een man van de opera!''' De gifmenger). Vorig jaar won Doeschka Meijsing: ,,Wij mochten op vrije zaterdagmiddagen bij louche verkopers minachtend tegen de banden schoppen, terwijl mijn vader onder de motorkap keek of de problemen die zich zouden kunnen voordoen met touw waren op te lossen.''