PROTESTACTIES

Het brede, culturele actiefront `Zuinig op kunst' organiseert op de Uitmarkt allerlei protestacties tegen staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) die de komende vier jaar 19 miljoen euro op kunst wil bezuinigen.

Op zaterdagmiddag 14 uur verzamelen theatergroep Dogtroep en musici van diverse pluimage zich bij de Carwash op het Museumplein. De stoet loopt om 16 uur naar het Podium De Platanen (bij Van Gogh Museum) waar een protestoptreden plaatsvindt, met onder meer een gelegenheidslied van Louis Andriessen.

Zondag 16u30 leidt Paul Witteman een debat in Paradiso over de economische gevolgen van bezuinigen op kunst.

Aanwezig zijn Sweder van Wijnbergen (voormalig topambtenaar Economische Zaken), econoom Arnold Heertje, columnist Bas Heijne en enkele Kamerleden.

Op de hele Uitmarkt wordt een handtekeningenactie tegen Van der Laan gehouden.