Krisztina de Châtel e.a.

Move-Trek is dans/objecttheater van Krisztina de Châtel (zondag 14u en 16u, Schouwburg). Op een slagveld vol soldatenlaarzen en onthoofde paspoppen marcheert en flubbert danseres Keyna Nara rond. Move-trek onttrekt zich in veel opzichten aan de definities van dans, installatie en theater, maar nergens aan die van een unieke ervaring.

In het nieuwe Suites of Lux (zaterdag 17u30, Paradiso) van het Scapino Ballet zoekt Nanine Linning naar meer verstilling en sereniteit, en naar ander licht. Het Nationale Ballet laat op het Brandpodium (zaterdag 16u) twee pas de deux zien, uit Ashtons Midzomernachtsdroom en Dawsons Grey Area. In Paradiso danst de groep Trois Gnossiennes van Hans van Manen, op pianomuziek van Eric Satie.

In de CJP Hangout is streetdance, paaldans en buikdans te zien.