Film `Simon' naar Oscars

Simon, de nieuwe film van Eddy Terstall, is de Nederlandse inzending voor de Oscars. Dat heeft een selectiecommissie uit de branche besloten. Ieder land mag één film inzenden. Slechts een klein aantal dingt uiteindelijk mee naar de Oscar.

Simon is op 22 september de openingsfilm van het 24e Nederlands Film Festival in Utrecht. De film gaat over de vriendschap tussen de Amsterdamse heteroseksuele hasjdealer Simon (Cees Geel) en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel (Marcel Hensema). Tijdens een vakantie wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Als ze elkaar 14 jaar later weer tegenkomen, is Simon ziek.

De animatiefilm Seventeen van Hisko Hulsing wordt ook ingezonden. Vanavond wordt bekend welke korte film namens Nederland kan maakt op een Oscar.