EN VERDER

Workshop sieraden

Op zaterdag 4 september organiseert de Vrije Academie Delft enkele cursussen waarbij deelnemers leren o.m. sieraden te maken van een specifiek materiaal zoals titanium of sieraden te maken van diverse materialen zoals metaaldraad, glas, kralen en hout.

Vrije Akademie Delft, Westvest 9, Delft. Workshop titanium, docent Frank van Zwicht, zat 4 sept 10-16u. Kosten €95 (excl materiaal €5-10). Workshop sieraden maken. 4 sept 10-16u. Kosten €65 (excl materiaal €5-10). Inl 015-2602840.

Cursus zijde schilderen

Belinda Tahapary geeft in haar Rotterdamse Atelier in het Oude Noorden een cursus zijde schilderen (shawls, zijdebeschildering voor kleding of schilderij werkstukken). Deze veelzijdige techniek wordt uitgevoerd met kleurechte, vloeibare verf die samen met de glans van de zijde voor bijzondere resultaten zorgt. De cursus is ook geschikt voor beginners. Er zijn ook dagworkshops, waarvoor een deelnemer 5 personen moet aanmelden. De tiendaagse cursus start 5 oktober (elke dinsdag van 19u30-21u30) en kost €125 incl. materiaal, koffie, thee. Dagworkshop €75 p.p. incl materiaal, uitgebreide lunch, koffie etc. (bij aanmelding van meer dan vijf personen ineens 10 procent korting). De dagworkshop kan op verzoek op maat worden gesneden.

Inl Belinda Tahapary 010-4652240 & 06-30580711.

Beelden in De Tienhof

Op 26 augustus opent de najaarsexpositie van beeldentuin De Tienhof. Onder meer werk van Maja van Hall, Theo van de Vathorst, Carla Wiersma, Martha Waijop en Tineke Nusink. In de tuin staat werk van ruim twintig beeldhouwers en in de galerie is kleiner werk te koop.De Tienhof beeldentuin, Laan van Niftarlake 97, Tienhoven (gem Maarssen) Inl 0346-281728 & www.detienhof.nl

Festijn aan de Maas

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus wordt in Grave Taalkabaal het Festijn aan de Maas gehouden in de historische stadskern. Er zijn cabaretiers, dichters en rappers, die samen met muzikanten, djs en vjs `Kabaal' leveren. Festival op zaterdag 28 en zondag 29 augustus v.a. 11u. Om 19 uur begint op het Rabobankpodium aan de Maaskade een programma met poëzie, cabaret, breakdance, nederhop, hiphop, en rap. In de tuin van het Arsenaal gaat om 20 uur de Nacht van de Taal van start, een programma met cabaret, film, poëzie, slam en muziek. Zondag staat in het teken van podiumkunstenaars en staat ook de kleinkunst en straattheater centraal.

Alle activiteiten zijn gratis. Inl www.festivalgrave.nl of VVV kantoren van Nijmegen, `s Hertogenbosch, Oss, Uden, Veghel en Tilburg.

Veilinglessen

Tijdens de Haagsche Kunst- & Antiekdagen op 28 en 29 augustus geeft veilingmeester Jelle Pijpers van het Venduehuis der Notarissen gratis veilinglessen. De heer Pijpers `doceert' in de Balzaal van Escher in Het Paleis. De lessen vinden op beide dagen tussen 14 en 14u45 en 15u30 en 16u15. Het bijwonen van de activiteit is gratis. Behalve de Antiekmarkt op de Lange Voorhout (alleen op zondag), waar ook boeken en curiosa worden aangeboden, is de Keramiek- en Beeldhouwmarkt. Deskundige gidsen van 't Gilde maken op beide dagen, tussen 12 tot 16, diverse wandelingen door het historische hart van Den Haag. Er zijn zaterdag en zondag om 13 uur wandelingen langs het industrieel van de stad.

Start- en aanmeldlocatie voor veilinglessen en wandelingen: centrale informatiepunt. Inl www.denhaag.com