Audrey Hepburn e.a.

Op het Museumplein zijn twee films in de open lucht te zien. Op vrijdag 27 augustus Menschen am Sonntag (1930) van Robert Siodmak, een beroemd filmessay over Berlijn dat zowel vrolijk als melancholiek stemt. Billy Wilder schreef het scenario. De film zal vertoond worden op de Filmmuseum Biënnale in april 2005. De stille film is voorzien van een nieuwe geluidsscore en wordt live begeleid door het Duitse Trio Bravo.

Zaterdag 28 augustus is in het Audrey Hepburn-zomerprogramma van het Filmmuseum op het Museumplein de vertoning van de thriller Wait Until Dark (1967) van Terence Young te zien, waarin Hepburn een blinde vrouw speelt. Aanvang 22u.

Op het schrijverspodium vertellen zaterdag twee auteurs over boeken van hun hand die onlangs verfilmd zijn. Renate Dorrestein spreekt over de verfilming van Verborgen Gebreken door Paula van der Oest, Bart Middelburg over De dominee door Gerrard Verhage. Uit beide films, die binnenkort in première gaan, worden fragmenten vertoond. Zaterdag 28 augustus, Schrijverspodium, 21u30.