Verstandige ideeën leveren

De AIVD moet nog een onderzoek naar zijn antecedenten verrichten. Maar Bertholt Leeftink (36) ziet dat geenszins als een struikelblok voor zijn voorgenomen benoeming tot directeur Algemeen Economische Politiek van het ministerie van Economische Zaken. Die benoeming volgt na negen jaar trouwe dienst aan het ministerie van Financiën (,,een bijna perfecte werkgever'') waar hij zich onder meer bezighield met de monetaire eenwording. Sinds vorig jaar was hij er plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek. In zijn nieuwe functie wil Leeftink ,,verstandige ideeën'' leveren aan de bewindslieden in de hoop ,,de randen van het politieke speelveld te verkennen''. Leeftink studeerde economie en promoveerde op een onderzoek naar de wenselijkheid van de monetaire eenwording.