Transparantie en integriteit

Karel Vogel (39) genoot de afgelopen jaren enige bekendheid als hoofd gedragstoezicht bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op alle Nederlandse effecten- en beleggingsinstellingen.

Als kersverse directeur bij het onafhankelijke effectenhuis Gestion in Amsterdam hoopt Vogel die expertise te kunnen benutten. ,,Ik hecht zeer aan transparantie'', zegt Vogel. ,,Ook in mijn nieuwe functie blijft het een van mijn speerpunten.'' Als het aan hem ligt, breidt Gestion ,,in de nabije toekomst'' flink uit. Het klantenbestand kan verder worden uitgebouwd en Gestion zal ook nieuwe activiteiten gaan ontplooien. ,,Waaraan ik zoal denk? De oprichting van een beleggingsfonds. Maar dát laat voorlopig nog even op zich wachten.''

Vogel studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit. Na zijn studie werd hij registeraccountant bij het toenmalige Coopers & Lybrand. Sinds 1996 werkte hij voor de AFM.

    • Danielle Pinedo