Jean van de Velde co-regisseur `Leef!'

Jean van de Velde gaat samen met Willem van de Sande Bakhuyzen de regie van Leef! voeren, een film naar een scenario van Maria Goos. Van de Sande Bakhuyzen heeft Van de Velde (In Oranje) zelf daartoe ,,om gezondheidsredenen'' verzocht, zo heeft producent Idtv-film vandaag bekendgemaakt. Leef! is na Familie en Cloaca de derde speelfilm die scenarioschrijfster Maria Goos en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen samen maken. Hoofdrollen zijn voor Monic Hendrickx en Peter Blok, die eerder in Cloaca speelde. Tijdens het Nederlands Filmfestival, vorig jaar september, kreeg de hele cast van Cloaca een speciale juryprijs. Bij die gelegenheid hield Van de Sande Bakhuyzen nog een vurig pleidooi voor verlenging van het filmstimuleringsbeleid, juist om Leef! te kunnen maken: ,,Het mooiste scenario dat ik ooit heb gelezen.''