Het CWI als adviesorgaan

Vorige week benoemde minister De Geus van Sociale Zaken Jan Kees de Jager (35) tot lid van de Raad van Advies van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Een benoeming waar De Jager ,,best trots'' op is. Naar eigen zeggen werd hij voor de functie gevraagd omdat hij veel affiniteit heeft met ICT en uit het bedrijfsleven afkomstig is. ,,Het CWI krijgt in de toekomst steeds meer met de ICT-markt te maken.'' De Jager studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en economie en rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al tijdens zijn studie richtte hij een bedrijfje op voor de innovatie van e-business: ISM eCompany. Als het aan hem ligt, krijgt het CWI in de toekomst een grotere rol toebedeeld bij het arbeidsmarktbeleid. ,,Het CWI heeft, beter dan welke overheidsorganisatie dan ook, voeling met de arbeidsmarkt. Waarom zou het instituut niet ook beleidsmatig een steentje kunnen bijdragen?''

    • Danielle Pinedo