Auto's tanken water

Water in de motor van enkele auto's heeft op de A13 van Den Haag naar Rotterdam vanochtend een file veroorzaakt van tien kilometer. Negen auto's kwamen plotseling op de snelweg tot stilstand. De A13 moest daardoor even afgesloten worden.

Volgens de ANWB kwamen de auto's tot stilstand door water in de motor, nadat de bestuurders hadden getankt bij een Texaco-station langs de A13.

Water in de motor kan aanzienlijke schade veroorzaken. De Wegenwacht kon ter plekke weinig doen voor de gedupeerde automobilisten. Een woordvoerder van Texaco meldde dat het concern de schade van de betrokkenen zal vergoeden. Texaco vermoedt dat gisteren na werkzaamheden bij het station Vrijenban de opslagtanks niet goed zijn afgesloten. De hevige regen heeft er voor gezorgd dat water in de tanks terechtkwam.

In februari dit jaar kwamen ook al twintig tot dertig auto's stil te staan toen ze bij dit tankstation geen loodvrije benzine, maar een vervuilde vloeistof bleken te hebben getankt.