Soldaten Jemen in hinderlaag

Aanhangers van de extremistische shi'itische prediker Hussein Badr Eddin al-Houthi hebben in het noordwesten van Jemen tientallen militairen gedood. De legereenheid liep gisteravond in een hinderlaag toen ze op weg was om sjeik al-Houthi te arresteren. Al-Houthi en enkele duizenden aanhangers begonnen in juni een opstand tegen het overwegend sunnitische bewind. Ze hebben zich teruggetrokken in moeilijk toegankelijke bergen bij de grens met Saoedi-Arabië. Het geweld heeft sindsdien aan ten minste 400 mensen het leven gekost. Gisteren eerder op de avond zou het leger in het gebied een broer van al-Houthi hebben gedood. Volgens de autoriteiten stookt Al-Houthi jongeren op tot gewelddadige protesten tegen de VS en Israël en vormt hij een bedreiging voor de stabiliteit en veiligheid in het land.