Docu-soap voor band VanKatoen

De Amsterdams-Utrechtse metalband VanKatoen krijgt vanaf 29 september een docu-soap van acht afleveringen op clipzender The Box. Onder de naam Kikke! tonen de wekelijkse afleveringen van een half uur ,,alles wat wij als band meemaken, de shit en goede dingen'', aldus zanger Bas Barnasconi. ,,Ik wil het geen docu-soap noemen want ons privéleven blijft onzichtbaar. De ruzies met mijn vriendin zijn niet interessant. Noem het liever `verhaal van een band'.''

De vier leden van de in 1996 opgerichte groep willen zo andere bands aanmoedigen om vol te houden bij pogingen ,,aan de bak te komen''. Barnasconi: ,,We laten zien hoe moeilijk het soms is. Zo is te zien hoe het was om op Lowlands op te treden en dan een negatieve recensie te lezen.'' De opnames, die gemaakt worden door de bandleden zelf, zijn begonnen op Pinkpop en eindigen eind november. Volgens Eric Castien, marketing manager van The Box, is de band populair bij Box-kijkers. ,,Hun muziek stond wekenlang in de top tien van meest aangevraagde nummers.'' De clipzender speelt alleen een rol bij de eindredactie, aldus Castien.