Beter resultaat Ordina door aantrekken markt

De markt voor ICT-diensten trekt langzaam aan. Dat heeft de automatiseerder Ordina vanmorgen gezegd bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers. Het bedrijf zag de omzet ten opzichte van de eerste zes maanden van 2003 stijgen met 4 procent tot 180,9 miljoen euro. Het nettoresultaat draaide om van een verlies van ruim 1 miljoen euro vorig jaar naar een winst van 7 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2004.

De constatering van Ordina toont aan dat in de automatiseringsbranche momenteel verschillend tegen de ontwikkelingen in de ICT-sector wordt aangekeken. Er zijn twee opvattingen. Een bedrijf als Ordina zegt dat de markt aantrekt, terwijl concurrenten als Getronics en LogicaCMG begin deze maand nog stelden dat het allemaal niet meevalt.

Ordina stelt vast dat de eerste positieve signalen van een verbetering van de markt al in de zomer van 2003 merkbaar waren. De eerste helft van dit jaar heeft het herstel doorgezet. Ordina verwacht dat de opgaande lijn in de tweede helft van dit jaar wordt gecontinueerd. Het bedrijf denkt dat het tempo van het herstel afhangt van de mate van vertrouwen in de economie. In de eerste zes maanden van dit jaar verging het Ordina in elk geval goed. De markt voor overheidsdiensten groeide merkbaar, ondanks de bezuinigingen.