`VN-medewerkster wil inzage in rapport-Lubbers'

De 51-jarige medewerkster van de Verenigde Naties die een klacht heeft ingediend tegen Hoge Commissaris voor de vluchtelingen Ruud Lubbers wegens seksuele intimidatie, wil inzage in het onderzoeksrapport. Op basis van dit rapport, dat de VN over de zaak heeft opgesteld, verklaarde secretaris-generaal Kofi Annan vorige maand de aanklacht ongegrond. Lubbers heeft wel inzage gehad in het rapport, maar de klaagster niet, zo heeft de medewerkster aan het televisieprogramma Nova van afgelopen zaterdag laten weten. Zij heeft een Amerikaanse advocaat in de arm genomen. De vrouw overweegt volgens Nova in beroep te gaan tegen de uitspraaak van Kofi Annan. Volgens haar zou Lubbers haar eind vorig jaar in haar billen hebben geknepen. Lubbers zegt dat hij slechts een vriendschappelijk gebaar heeft gemaakt. Hij wil niet op de uitzending van Nova reageren, zo laat zijn woordvoerder weten.