Van de Haar maakt drie goals Utrecht

FC Utrecht heeft de eerste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen overtuigend gewonnen. In de gisteren officieel ingewijde Nieuwe Galgenwaard won de thuisploeg met 5-1 van RBC. Grote man aan de kant van FC Utrecht was aanvaller Van de Haar met drie doelpunten. Cornelisse en Tanghe zorgden voor de andere treffers. Molenaar maakte het enige doelpunt voor de Roosendalers, die na deze nederlaag op de laatste plaats staan in de eredivisie.

Hoewel het pas de tweede wedstrijd van het seizoen was, hebben De Graafschap en FC Den Bosch er gisteren op De Vijverberg in Doetinchem al een echte degradatiewedstrijd van gemaakt. Na een uitstekend begin van de bezoekende ploeg, die via Schulp op een 1-0 voorsprong kwam, stond het laatste uur vooral in het teken van strijdlust. De gelijkmaker van spits Van Beukering viel na ruim een half uur spelen.

ADO Den Haag wacht nog op het eerste punt van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Adelaar, die de competitie had geopend met een nederlaag bij het gepromoveerde FC Den Bosch, verloor zaterdagavond op eigen veld met 2-1 van NEC. Platvoet scoorde vlak voor rust voor de thuisclub, maar in de slotfase van de wedstrijd sloegen de Nijmegenaren alsnog toe. Denneboom en in blessuretijd Boutahar zorgden voor de tweede overwinning van NEC, dat een week eerder door doelpunten van dezelfde spelers met 2-0 had gewonnen van Willem II.

RKC heeft zaterdagvond in Waalwijk tegen FC Twente de eerste competitiezege behaald. De Brabanders wonnen met 1-0 door een doelpunt van Martens in de 54ste minuut. Heerenveen verloor zaterdagavond voor eigen publiek met 4-3 van Roda JC. Het winnende doelpunt van Brouwers van de Limburgse ploeg viel in de laatste minuut van de spectaculaire wedstrijd.