Tennisser Massu nu volksheld

De Chileense tennisser Nicolas Massu is tijdens de Olympische Spelen van Athene uitgegroeid tot een nationale held. In een tijdsbestek van nog geen 24 uur won de 24-jarige speler zowel in het enkel- als in het dubbelspel (met Fernando González) de hoofdprijs. Massu veroverde daarmee de eerste twee gouden medailles in de olympische geschiedenis van het langerekte Zuid-Amerikaanse land. González won voor Chili ook nog eens het brons in het enkelspel.

Vooral de heroïsche wijze waarop Massu zijn zeges binnenhaalde sprak tot de verbeelding. Samen met zijn vriend en dubbelpartner González wist hij tegen het Duitse duo Nicolas Kiefer en Rainer Schüttler vier matchpoints weg te werken om vervolgens om half drie op de zondagochtend de zwaar bevochten gouden plak binnen te slepen. Eerder op dag had González al uren op de baan gestaan in zijn gevecht om de derde plaats in het enkelspel tegen de Amerikaan Taylor Dent dat hij met 16-14 in de derde set won.

Na een korte nachtrust volgde voor Massu gisteren de climax in de finale tegen de Amerikaan Mardy Fish. In een slopende partij van vijf sets wist de Chileen zijn opponent op de knieën te krijgen: 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 en 6-4. Massu sprak na afloop van ,,de twee beste dagen uit zijn leven''. ,,Dit is een droom. Ongelooflijk'', stamelde de nieuwe Chileense volksheld.