Roemloos afscheid volleyballers van Olympische Spelen

De Nederlandse volleyballers verloren zaterdag definitief het zicht op een plaats bij de laatste acht van het olympisch toernooi. De frustratie na de kansloze 3-0 nederlaag (19-25, 21-25 en 20-25) tegen Italië was groot. Zeker bij Richard Schuil en Guido Görtzen, die wellicht hun laatste interland hebben gespeeld. Geen moment wekte Nederland de indruk voor een stunt tegen de Italianen te kunnen zorgen. Serverend en passend was het spel onder de maat, terwijl ook de blokkering bij tijd en wijlen haperde. ,,We speelden vandaag teleurstellend, maar we moeten ons ook realiseren dat we niet het niveau hebben om hier voor de medailles te gaan'', concludeerde Goedkoop. ,,De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is cruciaal geweest. Daar hebben we het laten liggen.'' Goedkoop hield zijn emoties voor zich en analyseerde slechts dat Nederland behalve in de service ook in de passing tekort was geschoten. ,,Daarover zal ik met een aantal mensen spreken. Ik wil niet negatief zijn. Het is al knap dat we hier na vier jaar overleven op de Spelen staan. Wij hebben geen basis als Italië met spelers die uit een goede competitiekomen en werken in een financieel gezonde situatie.''