`Exorcist 4' trekt meeste bezoekers in bioscopen VS

Exorcist 4, het Amerikaanse debuut van acteur Antonie Kamerling, was dit weekeinde de best bezochte film in de VS. Exorcist 4: The Beginning laat het verhaal zien dat voorafging aan het origineel van regisseur William Friedkin uit 1973. Geestelijke Merrin (gespeeld door de Zweedse acteur Stellan Skarsgard) komt in de film als missionaris in Afrika voor het eerst in aanraking met Satan. Kamerling speelt een Duitse SS-officier die een Nederlands dorp uitmoordt. Regisseur Paul Schrader maakte een eerdere versie van Exorcist 4, maar die werd door de producenten afgewezen omdat hij niet eng genoeg was. Zijn opvolger Renny Harlin deed het werk grotendeels over met veel andere acteurs. Schraders versie verschijnt wel op dvd. Exorcist 4 gaat in Nederland begin 2005 in première.