Bulgaars protest tegen goud voor Grieken bij turnen

Bulgarije heeft protest aangetekend tegen de gouden medaille van de Griekse turner Dimosthenis Tampakos op het onderdeel ringen. Het was het eerste turngoud voor Griekenland in 108 jaar. Dimosthenis Tampakos werd gisteren onsterfelijk in Griekenland. Hij scoorde aan de ringen een score van 9,862. Volgens de Bulgaren had hun zilveren medaillewinnaar Jordan Jovtsjev tot olympisch kampioen moeten worden uitgeroepen wegens de in hun ogen foute jurering. Het is het tweede protest tijdens het turntoernooi. Eerder schorste atletiekfederatie FIG drie juryleden, omdat zij de Zuid-Koreaan Yang Tae Young in de meerkamp op het onderdeel rek verkeerd hadden beoordeeld. Hierdoor liep de winnaar van brons goud mis. Dat ging gisteren naar de Amerikaan Paul Hamm.