Arsenal net als Forest 42 duels ongeslagen

Arsenal heeft gisteren het record van Nottingham Forest uit 1978 geëvenaard na winst op Middlesbrough met 5-3. De Londense club is sinds mei 2003 al 42 wedstrijden lang ongeslagen in de Engelse voetbalcompetitie. Forest behoorde een kwart eeuw geleden tot de Europese top, maar is nu afgegleden naar de grijze middenmoot in Engeland.

Arsenal stond gisteren op Highbury na een 1-0 voorsprong met 3-1 achter tegen Middlesbrough, dat een keer scoorde dankzij de Nederlander Hasselbaink (ex-Chelsea). Na een tegentreffer van zijn landgenoot Bergkamp scoorden The Gunners nog drie keer dankzij Pires, Reyes en Henry. De Nederlander Van Persie, deze zomer overgekomen van Feyenoord, zat bij Arsenal op de reservebank. Voor Middlesbrough speelden behalve Hasselbaink ook zijn landgenoten Zenden, Boateng en Reiziger mee.

Chelsea boekte zaterdag de tweede zege in de Premier League. Tegen Birmingham City, met de Nederlander Melchiot in het basiselftal, zorgde invaller Cole voor de 1-0 eindstand. In de openingswedstrijd van het Engelse voetbalseizoen won Chelsea vorige week met dezelfde cijfers van Manchester United, dat zich zaterdag herstelde met een 2-1 thuiszege op het gepromoveerde Norwich City. De Nederlander Van Nistelrooy is nog steeds geblesseerd.

Liverpool won met 2-1 van Manchester City. De Tsjech Baros, topscorer op het Europees kampioenschap voetbal in Portugal, maakte zijn eerste seizoenstreffer voor The Reds. Newcastle United verloor op eigen veld met 1-0 van Tottenham Hotspur, de club van de Nederlandse assistent-trainer Jol. Bij Newcastle mocht de Nederlander Kluivert op St.James' Park een kwartier voor tijd invallen; zonder succes.