Zakenman crasht met Ferrari

Frits Kroymans, de Nederlandse importeur van onder meer Ferrari, Cadillac, Kia, Saab en Jaguar, is afgelopen zaterdag in de Verenigde Staten gecrasht met de vroegere Formule I-bolide van wereldkampioen Michael Schumacher.

De pas vijf jaar oude F399, een van de zeker twintig Ferrari's die Kroymans verzamelde, vloog bij de Monterrey Historic Automobile Races door een plas olie op het wegdek uit de bocht. De auto knalde op een bandenstapel langs het circuit en brak in tweeën. Met vlagsignalen voorkwamen baancommissarissen dat achteropkomende racewagens tegen de stilstaande auto zouden opbotsen.

De 64-jarige zakenman hield aan het ongeluk slechts een botkneuzing over. Later op de dag stapte hij in zijn Ferrari 250 GTO uit 1963 om aan een andere race mee te doen. Opnieuw maakte Kroymans een schuiver, ditmaal zonder materiaalschade.

De brokstukken van de F399 zijn inmiddels verzonden naar de Ferrari-fabriek in het Italiaanse Maranello. Kroymans, grootaandeelhouder van Kroymans Corporation (meer dan 2.600 werknemers, jaaromzet 1,2 miljard euro in 2003), verscheen volgens zijn secretaresse eergisteren met een goed humeur weer op kantoor in Hilversum. ,,Hij was heel vrolijk. Het viel allemaal reuze mee, vond hij.''