Verdachte wil zelf moord oplossen

Een Nederlandse verdachte in een Belgische moordzaak gaat een eigen opsporingsbericht verspreiden om de `echte' daders te laten oppakken. Het is voor het eerst dat in België op initiatief van de verdachte de media worden verzocht een compositietekening te verspreiden.De verdachte Paul P. uit Zeeuws-Vlaanderen moet op 27 september terecht staan voor een jury in Antwerpen. Mogelijk wordt de zaak uitgesteld als de opmerkelijke speurtocht nieuwe informatie oplevert. P. wordt verdacht van moord op zijn vrouw en twee kinderen, met wie hij woonde in Merksem bij Antwerpen. De moord is gepleegd op 7 november 2001. De verdachte heeft altijd ontkend, maar wisselde een aantal keren van alibi. Aanvankelijk verklaarde hij dat hij enkele dagen in Nederland was voor een cursus, maar later gaf hij toe die nacht wel degelijk naar zijn huis te zijn teruggereden. Volgens P. zit een Albanese pooier achter de moord. P. was in de rosse buurt van Antwerpen bevriend geraakt met een zekere Olga uit Wit-Rusland, die problemen had gekregen met de pooier. Later zou die pooier P. bedreigd hebben.