The Hunches:

Heel veel vuiger en ruiger dan The Hunches het op ons bordje flikkeren kan rock 'n' roll niet worden. Na hun debuut Yes. No. Shut It. en de overweldigende, bijbehorende concerten was het natuurlijk de vraag of ook hun tweede album weer zo'n aantrekkelijke aanslag op de trommelvliezen en ons onschuldig gemoed zou worden. Dat is gelukt. Opnieuw is de rafelige vervorming op gitaar en zang van dien aard dat de gehoorgangen leeggeschraapt lijken te worden. Maar temidden van de rauwe feedback is er altijd weer een desolaat gitaarloopje of een weemoedige melodiewending in de zang. Waarna de waanzin opnieuw de vrije loop krijgt in korte, rauwe, explosieve en fantastische nummers waarin de jonge band uit Portland, Oregon de geschiedenis van rock 'n' roll en rhythm 'n' blues benaderen via het prisma van hun effectpedalen.

Hobo Sunrise

(In The Red, distr. Konkurrent)

5

    • Jacob Haagsma