`Soedan erkent invloed'

De Soedanese regering heeft toegegeven banden te hebben met enkele Arabische milities die verantwoordelijk worden gehouden voor de bloedige moorden van 30.000 mensen in de westelijke regio Darfur. Dat zegt een woordvoerder van de Verenigde Naties.

Tot dusver ontkende Khartoum banden te hebben met de Janjaweed. Nu beloofde de regering echter een lijst met namen van diegenen die betrokken zouden zijn bij het conflict. ,,Door deze lijst te beloven, geven ze toe dat ze invloed hebben over sommige leden van de Janjaweed'', aldus Radhia Achouri.In Genève werd onderwijl de noodklok geluid over het vluchtelingenprobleem in buurland Tsjaad. Zeker dertigduizend inwoners van Darfur dreigen naar Tsjaad te vluchten omdat hulporganisaties er niet in slagen hen te overtuigen dat ze veilig zijn. In Tsjaad zijn al 200.000 vluchtelingen uit Soedan.