Sjeng Schalken sluit seizoen af om zijn gezondheid

Sjeng Schalken sluit zijn seizoen om fysieke redenen vroegtijdig af. Nederlands beste tennisser heeft zich inmiddels afgemeld voor de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het jaar, dat eind augustus begint. De Nederlandse afvaardiging in New York zal summier zijn, want ook Martin Verkerk is afwezig. De Alphenaar heeft last van een schouderblessure en mag vier weken het racket niet hanteren. Alleen Raemon Sluiter en Dennis van Scheppingen zullen aantreden op het hardcourt van Flushing Meadows. De 27-jarige Schalken tobt al een tijdje met zijn gezondheid. In juli meldde hij zich af voor het tennistoernooi in Indianapolis wegens buikgriep en moest hij hierdoor ook `Toronto' overslaan. Maandagavond gaf hij in de eerste ronde in Washington op omdat hij zich te moe voelde tegen de Luxemburger Gilles Muller.