Izaline Calister:

Dat de derde cd van Izaline Calister verschenen is op een degelijk Duits label is verheugend. Vooral omdat deze firma haar eigenheid respecteerde waardoor Krioyo prima aansluit op Mariposa uit 2002. Ook nu is de voertaal het Papiaments en komt bijna alles uit `eigen huis', dat wil zeggen van Calister zelf plus haar vaste musici: toetsenspeler Randal Corsen en bassist Eric Calmes.

Voor op de bank hangen met een geliefde zijn `Aworo' en `Ultimo Amor' aan te bevelen. Wie heftig wil dansen kan beter van `Mi Sòpi' drinken, een soepje met een flinke scheut soukous erin. Een verfrissend staaltje Afro-latin is te horen in `Ki bo Ke'.

Het belangrijkste verschil met Mariposa steekt in de bijdragen van Strings Unlimited. Wie of wat Calister op het idee van een strijkkwartet bracht is niet duidelijk maar het werkt heel goed, met name in het snelle en complexe `Mi Sekreto'. Izaline Calister lijkt op niemand behalve heel soms de Afrikaanse Parisienne Angélique Kidjo.

Krioyo

(Network 26258,

distr. Munich)

4

    • Frans van Leeuwen